Bästa tipsen för en lägre boränta

Har du ett bolån som du tampas med varje månad? Att se över din boränta är något som du alltid bör göra, men i takt med att räntorna blir allt lägre och lånen högre är det nu viktigare än någonsin att se över hur just din ränta ligger till.

Det finns många sätt som du kan gå tillväga för att minska boräntan som du har idag och på så sätt få en bättre privatekonomi. Allt fler letar efter snabba och effektiva lösningar för att få en bättre hushållsbudget och kunna komma upp i ett bra sparande. När räntorna sjunker får du som fastighetsägare ta del av en allt mindre del av det, något som du faktiskt kan förändra. Här nedan listar vi några av våra bästa tips på hur du kan sänka räntan. Kom ihåg att det även är viktigt att du jämför din boränta för att se att du har det bästa alternativet för dig och din ekonomi.

Så sänker du boräntan snabbt och enkelt

Hur ska man då gå tillväga för att sänka sin ränta? Här nedan listar vi några smarta och praktiska tillvägagångssätt.

  • Visste du att en renovering av din fastighet faktiskt kan innebära att värdet har gått upp. Har du renoverat efter ditt bolån kan du alltså få en bättre ränta. Ta hjälp av din mäklare för att få ett värderingsutlåtande.
  • Jämför mellan olika banker för att se var du får bäst erbjudande. Kom ihåg att du kan förhandla bättre om du har koll på värdestegring och har varit en bra kund.
  • Genom att samla alla dina bankaffärer på ett och samma ställe kan du sänka boräntan med anmärkningsvärda belopp! Fundera på om det kan löna sig för just dig! Detta kan även sänka andra lånekostnader och göra att du får mer pengar över i fickan.