Förbättra företagets ekonomi med dessa smarta tips

Är du företagare och vill hålla hårt i företagets pengar? Då är du också en ansvarsfull företagare med fokus på målet. Du vet vad du vill ha för din verksamhet och lägger inte ut pengar i onödan. Att vara en bra företagare innebär dock inte att du bara ska snåla, eftersom det kan generera sämre intäkter. Det du däremot ska göra är att du ska lägga pengarna på rätt saker.

Som företagare finns det många sätt som du kan gå tillväga för att spara in på kostnaderna och på så sätt få mer pengar över. Vi har rannsakat företagsvärlden för att plocka ut de bästa och enklaste knepen att anamma.

Spara pengar i företaget – så lyckas du

1. Våga testa outsourcing

Många är rädda för att använda outsourcing, speciellt när det kommer till att spara pengar i företaget. Sanningen är dock att outsourcing kan spara både tid och pengar som du kan lägga på din kärnverksamhet istället. Du kan t.ex. ta hjälp av en bra webbyrå i Stockholm med hemsida och marknadsföring, men du kan också anlita för lön, bokföring, fakturering och mycket mer. Vi rekommenderar att du alltid väljer seriösa outsourcingföretag, som en webbyrå Stockholm som du kan lita på.

2. Avsluta prenumerationer som är överflödiga

Abonnemang och prenumerationer som är onödiga för din verksamhet bör sägas upp direkt. Det är inte bara i hemmet du kan tjäna pengar på att avsluta överflödiga tjänster, utan även på arbetsplatsen. Se om det finns datorprogram som ni egentligen inte behöver eller dubbletter, tjänster eller produkter som inte har något direkt värde.

3. Förhandla med dina leverantörer

Det är inte helt ovanligt att du kan få ner priset genom att förhandla med de leverantörer som du har i dagsläget. Här kan du antingen försöka få ner priset eller så kan du diskutera samlingsrabatter och längre priser vid större beställningar. Är det något som du använder dig väldigt mycket av på företaget (och som inte är en färskvara) kan du spara in en hel del genom att beställa mer och få det levererat i omgångar.

4. Undvik företagslån

Ett företagslån kan komma till mycket stor användning när du vill utveckla företaget, när du vill ha en budget om något går fel eller när du vill expandera. Ett företagslån innebär dock lånade pengar, vilket i sin tur innebär ränta, effektiva ränta, amortering och andra avgifter. Ett lån är inte gratis och kommer att kosta dig mer i slutändan. Fundera därför alltid en extra gång innan du ansöker om ett företagslån till att börja med. Det gäller även för andra större inköp som du planerar att göra. Se till att du verkligen tänker efter före så minskar du risken för ekonomiska problem.