Professionell förvaltning av bostadsrättsföreningen

Du har köpt en bostadsrätt och vill naturligtvis att den ska förvaltas på bästa möjliga sätt. En bostad är ju en investering som både ger oss glädje i nuet och förhoppningsvis en rejäl vinst när vi säljer den. Därför är det smart att bostadsföreningen förvaltas på ett professionellt sätt.

Anlita Nabo för professionell förvaltning

Att sitta i en styrelse i en bostadsrättsförening kräver både tid och engagemang. Eftersom det handlar om stora värden för er som individer, era bostäder, lån och även delvis ekonomiska framtid, så vill ni naturligtvis att allt sköts på bästa sätt. Fastigheten ska vara i bra skick, bokföringen vara korrekt och alla regler ska följas. Det är därför många bostadsrättsföreningar väljer att anlita Nabo att ta hand om både ekonomisk, juridisk och teknisk förvaltning. När Nabo sköter er ekonomiska förvaltning hjälper de er med löpande uppgifter som avgifter, hyror, bokslut och lägenhetsförteckningar. Ni slipper också att tänka på att hålla koll på nya regler från myndigheterna, fixa fastighetsdeklarationen och hantera momsperioder. Allt sköts av Nabo, samtidigt som ni i styrelsen har full insyn i det ekonomiska arbetet. Ni får även en personlig rådgivare. Gör som över 2800 bostadsrättsföreningar redan gjort och anlita Nabo för ekonomisk förvaltning, så sköts bostadsrätten om på bästa sätt.

Bättre ekonomi med bostadsrätt

Att äga en bostadsrätt är ett smart sätt att förbättra sin ekonomi på. Det är alltid mycket bättre att äga sitt boende än att månatligen betala hyra till en hyresvärd. Hyror, alltså pengar, som du aldrig får återse. När du äger din bostad betalar du av på ditt lån. Förvisso betalar du också en avgift till din bostadsrättsförening, men det är ju pengar som ökar värdet på din egen bostad. Avgiften används till att fastigheten och gården sköts på bästa sätt. Så att ni kan investera i laddstolpar, se till att fastigheten känns trygg och säker och att renoveringar görs i rätt tid.

Du kan också tjäna pengar med din bostadsrätt genom att ha eget företag och arbeta hemifrån. Det kan du göra även om du bara har ett mindre företag som du arbetar med på deltid. Då gör du avdrag för de kvadratmeter som är arbetsrum. Förutom att du också kan hyra ut ett rum. På grund av inflationen är det många som får problem med att kunna betala avgifter och lån. Då är det ju smart att till exempel hitta en inneboende som man trivs med som får hyra ett rum. Så får du in pengar på ett enkelt sätt. Om du skulle vilja hyra ut till Airbnb eller hyra ut hela lägenheten måste du dock ansöka om lov hos din bostadsrättsförening. Men inflationen har faktiskt en fördel: dina lån minskar per automatik då ”värdet” av lånet blir mindre.