Så styr du upp ekonomin i kristider

Frågan många har ställt sig den senaste tiden är hur pengarna ska kunna räcka till något annat än räkningar. Hur ska det finnas pengar till kaffe och snus eller till barnens aktiviteter när el, drivmedel, räntor och matpriser skjuter i höjden på samma gång?

Det kan med andra ord vara dags att styra upp ekonomin och dra åt svångremmen där det går. Börja med att göra en matlista och ta reda på var du kan köpa den billigaste matkassen. Du kan hitta all information du behöver på nätet. Det finns jämförelsesajter som ägnar sig åt att jämföra matbutiker för att hitta den butik som har de absolut bästa priserna. När det gäller att hitta billigt snus ska du se till att handla på snusbolaget.se. Här hittar du över 500 olika sorter till förmånliga priser med fri frakt och snabb leverans. Du kan till och med köpa olika kit för att göra ditt eget snus och på så sätt spara ännu mer pengar.

Gör matlådor

Med tanke på att maten har blivit rekorddyr är det smart att se till att laga så mycket som möjligt från grunden. Satsa på storkok och matlådor för att få mat som räcker hela veckan och som du dessutom kan ta med dig i lunchlådan för att slippa handla lunch på stan.