Samla dina lån för en ekonomisk nystart

Vill du ha en ekonomisk nystart i livet är det oftast en god idé att börja med utgifterna. Det är som bekant inte de höga inkomsterna utan de låga utgifterna som är vägen till rikedom. För många är de månatliga avbetalningarna på flera olika smålån ett stort hinder för att få ordning på privatekonomin. Problemet med smålån kan emellertid relativt enkelt åtgärdas genom att samla ihop alla mindre lån och ersätta dessa med ett större lån. Att endast hantera ett enda lån ger dig helt andra förutsättningar till en ekonomisk nystart i livet.

Det är dyrt med många lån

Villkoren för smålån är sällan förmånliga. I de flesta fall är smålån synonymt med höga räntor och höga kostnader. Ett enda smålån förstör sannolikt inte din privatekonomi men har du flera smålån som du betalar av på kommer räntorna och kostnaderna snabbt att uppgå till betydande belopp. Genom att samla dina smålån och ersätta dessa med ett enda större lån kan du avsevärt sänka dina månatliga kostnader. Detta innebär samtidigt att du kan amortera med ett högre belopp varje månad och därmed påskynda din resa mot en bättre privatekonomi.

Det är svårt att planera med många lån

Har du flera lån har du sannolikt även flera olika betalningsdagar. Det är inte ovanligt att den som har fem smålån amorterar och betalar ränta på dessa lån vid fem olika datum varje månad. Det gäller därför att ha tillräckligt med pengar på kontot vid vart och ett av dessa datum. Saknas det pengar på betalningsdagen leder detta snabbt till ökade utgifter i form av olika påminnelseavgifter och dröjsmålsränta.

Även detta är ett skäl för att samla alla smålån och istället ansöka om ett enda och större lån för att lösa in alla smålånen. När det väl är gjort har du endast en betalningsdag varje månad att hålla koll på, samtidigt som det större lånet har betydligt bättre villkor än något av smålånen.

En resa mot en ny ekonomisk tillvaro

Genom att samla ihop alla dina smålån och endast ha ett större lån som du ska betala av på varje månad ger du dig själv en ekonomisk nystart i livet. Du får kontroll på dina lånekostnader samtidigt som du får betydligt bättre lånevillkor och du har därmed betydligt bättre förutsättningar för att skapa en sund privatekonomi. Om du sedan väljer att använda den förbättrade privatekonomin till att köpa till exempel ett hus eller för att leva ett liv som skuldfri är något som du själv avgör.