Passiv inkomst

Du har kanske hört talas om passiv inkomst, men är inte riktigt säker på vad det är? Passiv inkomst är pengar som du tjänar när du gör något annat; som aktier, när du hyr ut ett rum eller har en YouTubekanal med annonser.

Målet med passiv inkomst

Målet med passiv inkomst är att ge dig mer pengar och tid. Du har investerat 50 000 kronor i aktier. På ett år får du en värdeökning på 10 procent. Alltså 5000 kronor. För att tjäna dessa 5000 kronor har du inte behövt göra något alls. På sätt och vis är passiv inkomst pengar, eller saker, som arbetar åt dig 24 timmar om dygnet utan att du behöver gå till jobbet. Många YouTubers lever på just passiv inkomst. Men i verkligheten kan du behöva jobba mycket för att i långa loppet kunna få passiv inkomst.

Börja tjäna pengar

Förutom att investera i aktier, fonder eller hyra ut ett rum, kan du starta ett företag för att få passiv inkomst. Enklaste företaget är ett onlineföretag som en blogg, webbshop eller YouTubekanal. Först måste du skapa innehåll så att folk kommer till din sajt. Sedan säljer du saker på sajten eller så får du annonsintäkter från YouTube på dina klipp.